Hydrolaten


Hydrolaten zijn het product van een stoomdestillatie proces en bevatten wateroplosbare, vluchtige plantencomponenten die hen vaak op subtiele wijze de geur geven van etherische oliën, maar minder sterk of zelfs helemaal niet.

De samenstelling is anders dan die van etherische olie: rijker aan wateroplosbare bestanddelen en –praktisch- vrij van lipofiele substanties zoals terpeen koolwaterstoffen. De reuk en de smaak worden bepaald door de wateroplosbare, hydrofiele componenten van de plant in het hydrosol. Het is destillaatwater dat de wateroplosbare delen van een plant en bevat een veelheid aan werkzame stoffen. Het is eigenlijk een geconcentreerd extract, 20-30 maal sterker dan een kop kruidenthee.

Het toepassen van hydrolaten voor in en/of uitwendig gebruik bevindt zich op het snijpunt tussen fytotherapie en aromatherapie. De therapeutische eigenschappen van een hydrolaat zijn in de regel een combinatie van fytotherapeutische en aromatherapeutische eigenschappen en zijn nooit één op één gelijk aan één van beiden. Hydrolatentherapie is voor een therapeut een veilige en zachte manier om iemand te behandelen, zowel in- als uitwendig.


Per hydrolaat staan eigenschappen en toepassingen beschreven. Deze informatie is afkomstig uit boeken en/of websites over hydrolaten therapie en aromatherapie. Deze informatie wordt bevestigd door een groot aantal waarnemingen in wetenschappelijke kringen. Deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden, het is geen medische informatie! Voor het gebruik van hydrolaten voor therapeutische doeleinden, dient u een arts te raadplegen of een daartoe opgeleide therapeut te consulteren. Gebruik en toepassingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van j’Olie et Co.  2 / 2  Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

j'Olie et Co Hydrolaat

j’Olie et Co hydrolaat Dit hydrolaat, net als alle ander hydrolaten Biologisch geteeld. Bestaat uit een combinatie van Korenbloem,...

11,90

visibility
shopping_cart

Gember hydrolaat

Gember hydrolaat

11,90

visibility
shopping_cart

Ylang Ylang hydrolaat

Ylang Ylang hydrolaat

11,90

visibility

Oranjebloesem Hydrolaat (neroli)

Gebruik; verfrissend, verzachtend, kalmerend en parfumerend. Verwerkt in cosmetica is dit hydrolaat bijzonder geliefd.

12,50

visibility
shopping_cart

Citroen Melisse Hydrolaat

Gebruik; heeft een sterk ontspannend, kalmerend en ontkrampend effect. Dit effect is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht.

12,90

visibility
shopping_cart

Vetiver hydrolaat

Vetiver hydrolaat

13,60

visibility
shopping_cart

Cipres Hydrolaat

Weefselverstevigend, tonisch voor de vaten, verbetert de bloedcirculatie. 

13,90

visibility
shopping_cart

Jasmijn hydrolaat

Huidverzorging vooral geschikt voor de droge huid.

13,95

visibility
shopping_cart

Rozemarijn Hydrolaat

Rosmarinus officinalis Het hydrolaat heeft een frisse, zachte geur enigszins bloemig. Verzorging van een verslapte, vermoeide huid.

14,00

visibility
shopping_cart

Helicryse Hydrolaat

Een van de meest waardevolle hydrolaten. Samentrekkend (anti-rimpel) en tonic voor alle huidtypen, met name geschikt voor de ontstoken of...

14,15

  1  2   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

j'Olie et Co vanaf nu aangesloten bij  

Dit betekent dat j'Olie et Co voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.
We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van j'Olie et Co onderstreept.

Dat willen we graag vieren!  Tot en met 30 april 2020 ontvang je 10% korting op onze CBD Olie en Capsules.

Gebruik hiervoor jouw kortingscode WwK01042020

Vul deze code in bij je bestelling

Kortom een extra reden om veilig en verantwoord bij j'Olie et Co te kopen.