Foto
Natuurgeneeskunde heeft altijd al deel uitgemaakt van mijn leven. Al realiseerde ik mij dit pas gedurende de opleiding tot fytotherapeut. Mensen in mijn omgeving deden al lang voordat ik het diploma tot fytotherapeut behaalde een beroep op mijn kruidenkennis. Deze had ik overgedragen gekregen van mijn grootmoeder. Inmiddels is door de combinatie van opleiding en ervaring mijn uitgangspunt wat betreft de kruidengeneeskunde wel wat veranderd.  Ik ga nu uit van wetenschappelijk onderbouwde kruidenkennis, zowel empirisch als klinisch bewijs en de actuele stand binnen de wetenschap. Kruiden zijn serieuze geneesmiddelen, kruiden kennen contra-indicaties, bijwerkingen en kunnen interacties met regulier voorgeschreven medicatie hebben. Ik sta kritisch tegenover zowel de reguliere geneeskunde als de natuurgeneeskunde. Tegelijkertijd zie ik ook de kwaliteiten van beiden. De reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde vormen samen de integratieve geneeskunde. Voor deze vorm van geneeskunde komt steeds meer belangstelling in ons land en dit is een ontwikkeling die ik zeer toejuich.

Sinds 2010 run ik – naast mijn reguliere baan – een natuurgeneeskundige praktijk Sana Natura genaamd . Ik geef les in kruidengeneeskunde, aromatherapie en massage bij FytArom.

Mijn motto: ‘Moedernatuur heeft ons enorm veel te bieden, op het gebied van natuurgeneeskunde en op het gebied van natuurlijke lichaamsverzorging’.

De belangrijkste opleidingen op het gebied van de holistische natuurgeneeskunde van Janet Nienhuis zijn:

  • Therapeut Integrale Lichaamsmassage
  • Opleiding Medische Basiskennis
  • Vakopleiding Westerse Kruidengeneeskunde (Fytotherapie)
  • Opleiding Aroma- en Hydrolatentherapie