Hebben jullie ook een winkel?
Nee, wij hebben geen winkel. Producten kunnen in de webwinkel besteld worden. Maar ook afgehaald, hiervoor is het wel wenselijk dat je vooraf afspreekt wanneer je langs komt! Je kan bij afhalen je bestelling pinnen.
 
Kan ik ook geld opsturen?
Nee, je kunt geen geld opsturen naar j’Olie et Co. Betaling kan uitsluitend via IDeal, Rembours, of overschrijving per bank.
  
Kan ik grote bestellingen plaatsen?
Ja, het is mogelijk om grote bestellingen te plaatsen, neem daarvoor contact met ons op zodat wij een offerte voor je kunnen maken.

Korting?
Voor therapeuten en voor leerlingen van de opleidingen van FytArom, Bee Healthy, Herbiatic en Herba Sanitas hebben wij een kortingsregeling van 10% excl. BTW. Maatwerk Consulten en deelname aan workshops uitgezonderd.

Hoe werkt dat?
Bij de levering van je bestelling sturen we je steeds een kortingsbon ter waarde van 10% excl. BTW mee. De code van deze kortingsbon kan je bij je eerstvolgende bestelling invoeren. Het bedrag wordt dan van deze bestelling afgetrokken.

Om voor de korting in aanmerking te komen, moeten therapeuten de Bedrijfsnaam, het KvK nummer en BTW invullen bij gegevens invoer. Leerlingen van FytArom, Bee Healthy, Herbiatic en Herba Sanitas kunnen dit bij de eerste gegevens registratie in het opmerking veld vermelden. Je krijgt altijd van ons een bevestiging als wij je voor de 10% korting geregistreerd hebben.


Geeft u garantie op materialen?
Wij hanteren de garantie bepalingen van fabrikant of groothandel. Mocht er onverhoopt een defect optreden kan je daarvoor contact met ons opnemen.
 
Als ik niet tevreden ben over een product?
Wanneer je niet tevreden bent of je had andere verwachtingen van een product kan je altijd contact opnemen met j’Olie et Co. zodat we een oplossing kunnen zoeken.

Wij geven 100% niet goed geld terug garantie!
 
Kan een bestelling onder Rembours verstuurd worden?
Ja, je kunt een bestelling door ons onder Rembours laten versturen, hou er dan wel rekening mee dat er bijkomende kosten aan vast zitten.
Neem contact met ons op over de eventuele kosten die hier aan verbonden zijn.
 
Defecte producten
Mocht het zo zijn dat je een kapotte doos aan de deur wordt aangeboden of twijfelt over de inhoud van de doos, meld dit dan direct aan de chauffeur en weiger het pakket indien nodig.
Op die manier kan j’Olie et Co. zich nog beroepen op haar transportverzekering, anders staan wij machteloos.  Mocht er om andere redenen een product defect raken, neem dan gerust per e-mail contact met ons op.
 
Is bestellen via de webshop veilig?
Onze webwinkel heeft standaard een 1024bits SSL beveiligd orderproces.
Dus uw gegevens zijn veilig en u besteld in een beveiligde omgeving.