Tamanu Olie
Tamanu Olie
0 Reviews | Review toevoegen

Tamanu-olie heeft de eigenschap om wondgenezing, de groei van gezonde huid en de vorming van nieuw weefsel, te versnellen.

1 tot 2 werkdagen

5 werkdagen

€ 15,00
Prijs per 50ml

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Tamanu olie 
Latijnse naam: Calophyllum inophyllum L.


Tamanu-olie heeft de eigenschap om wondgenezing, de groei van gezonde huid en de vorming van nieuw weefsel, te versnellen. Tamanu heeft opmerkelijke pijnverdovende eigenschappen. Tamanu-olie heeft door de veelzijdige samenstelling een zeer breed werkingsgebied, werkt als antioxidant op de huid en is daardoor cel beschermend. De olie is niet irriterend, en kan puur op de huid wordt aangebracht.

De olie op zich is niet geschikt voor massage, maar kan wel worden toegevoegd aan andere basis (massage) oliën, crèmes, zalven, body milk en lotions. Tamanu-olie wordt goed opgenomen door de huid. Aangebracht op de huid voelt de huid glad en zacht, zonder vettig aan te voelen. De geur van de pure olie is noten-/ kruidenachtig en kan niet iedereen appreciëren.

Kleur: De niet gezuiverde olie heeft een groene gloed en is troebel. j’ Olie et Co verkoopt de niet gezuiverde Tamanu olie, zonder deze te vermengen met een andere (goedkope) basis olie. De gezuiverde/ gefilterde olie is geel, maar is wel troebel na schudden. 

Geur: De olie heeft een sterk aroma (aarde, noten en hout). 

Viscositeit: In de landen van herkomst is de olie vloeibaar. Bij ons in Nederland stolt de olie door het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren. Voor het uitschenken van de olie zal je het gesloten flesje even onder warme kraan moeten houden. 

Houdbaarheid: Twee jaar

Bij onregelmatig gebruik koel bewaren.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten