Dutch-Harvest-Hemp-Thee

DUTCH HARVEST HEMP THEE

Dutch Harvest koopt niet zomaar hennepthee in, maar ontfermt zich over het hele proces van hennepplant tot hennepthee klant. Want wat is er nu leuker dan zelf in het hennepveld te staan en de lekkerste hennepthee te maken? Hieronder nemen we je mee in ons productieproces van Dutch Harvest Hemp Thee.

Hennepteelt en hennepoogst

De hennepplanten waar wij de thee van maken, worden geteeld in Oude Pekela. Begin mei zaaien we ze in, half augustus zijn ze ruim drie meter hoog en klaar voor de oogst. Dan komt de oogstploeg van Dun Agro met enorme oogstmachines. Daarmee scheiden ze de bladeren en de bloemen netjes van de andere nuttige delen van de plant. Vervolgens drogen we ze direct en snijden we ze – niet te klein! – zodat ze handig in een thee-ei passen.

Inpakken op een sociale werkplaats
En dan komt de grootste klus: het inpakken van de hennep thee. Gelukkig kunnen we daarvoor terecht op een gezellige en sociale werkplaats, waar ze gespecialiseerd zijn in dit soort uitdagingen.
Met grote aandacht en precisie vervult elke medewerker een stap in het proces: van het openvouwen van de zakken, het afwegen van 40 gram hennep thee, het dichtrollen van het clipje en de codering onderop. Deze werkplaats voldoet aan alle normen rondom voedselveiligheid en HACCP, zodat we er gerust op kunnen zijn dat de hennep thee schoon verpakt wordt. Lees hier over onze composteerbare theeverpakking.

Samenstellen hennepmelanges
Dutch Harvest is verkrijgbaar in een pure variant en in drie hennepmelanges. Deze melanges zijn zorgvuldig samengesteld met hulp van theesommelier Karlijn Dapper. In onze melanges gebruiken we uitsluitend pure, biologisch gecertificeerde kruiden. Geen suikertjes, geen smaakstoffen, geen… niets! Da’s wel zo lekker.

Biologisch en Eko
Dutch Harvest hennep is volledig biologisch geteeld. Nu is dat niet zo moeilijk, hennep kan namelijk prima zonder kunstmest en heeft geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen nodig. De plant groeit zo snel, dat ze het onkruid overwoekert. Door haar geur is ze onaantrekkelijk voor insecten.
Dutch Harvest heeft dan ook de SKAL bio-certificering, die er op toeziet dat alle ingrediënten volledig traceerbaar biologisch zijn.


Ook heeft Dutch Harvest het EKO-keurmerk behaald. Daarvoor moet je minimaal biologisch gecertificeerd zijn, maar daarnaast nog wat extra duurzame inspanningen leveren. Onder meer omdat we een lokale grondstof gebruiken (hennep!), onze verpakking composteerbaar is en omdat we met een sociale werkplaats werken, behaalden we dit keurmerk.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Dutch Harvest Hennep Thee “Hemp & Herbs” - Bio – 40gr

Een ontspannende en verfrissende kruidenmix. Een toegankelijke kruidenmelange met hennep als basis en rustgevende kruiden voor extra...

4,95

visibility
shopping_cart

Dutch Harvest Hennep Thee “Hemp & Turmeric” - Bio – 40gr

Een vurige melange met hennep en kurkuma. De meest vurige melange met milde hennep en pittige, goudgele kurkuma brengt diepe ontspanning...

4,95

visibility
shopping_cart

Dutch Harvest Hennep Thee “Hemp Chai” - Bio – 50gr

Een warme en verkwikkende hennepmelange De hennep Chai brengt Ayurvedische specerijen samen met Groningse hennep tot een kruidige, licht...

4,95

visibility
shopping_cart

Dutch Harvest Hennep Thee “Simply Hemp” - Bio – 40gr

Pure hennepthee voor ultieme ontspanning Simply Hemp is onze meest pure en krachtige hennepthee. Deze bevat 100% hennepblad en -bloem.

4,95


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

j'Olie et Co vanaf nu aangesloten bij  

Dit betekent dat j'Olie et Co voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.
We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van j'Olie et Co onderstreept.

Dat willen we graag vieren!  Tot en met 30 april 2020 ontvang je 10% korting op onze CBD Olie en Capsules.

Gebruik hiervoor jouw kortingscode WwK01042020

Vul deze code in bij je bestelling

Kortom een extra reden om veilig en verantwoord bij j'Olie et Co te kopen.