Geschiedenis van het branden van wierook

Het branden van wierook wordt tegenwoordig net zo toegepast als dat het gebruikt werd duizenden jaren geleden. Het is een belangrijk onderdeel van het menselijk leven in vele culturen en in het dagelijks leven. De oorsprong ligt ergens in de vroegste geschiedenis van de mensheid, waarschijnlijk is het branden van wierook zo oud als het gebruik van vuur.

Het diende oorspronkelijk vooral voor heilige doeleinden, maar ook voor sfeervolle reiniging en ontsmetting van woningen en ruimten, voor de stabilisatie en de suggestie van het fysieke verlangen. Tijdens meditatie en gebed voor de stabilisatie van de spirituele energieën en de zuiverende geneeskrachtige werking.

Het branden van wierook werd toegepast in alle oude culturen: In Egypte en Mesopotamië waar ze met de geurende rook berichten naar de Goden stuurden. In het oude Griekenland, werd het ook gebruikt voor het welzijns doeleinden. In het Oosten, waar een bijzonder gevestigde geur-cultuur is ontwikkeld - de Arabieren staan bekend om hun voorkeur voor geuren en parfums. Tot de oorspronkelijke bewoners van de Verengde staten, die een speciale en diep gewortelde relatie met de natuur hebben. Zij branden al vele duizenden jaren en tot de dag vandaag wierook.