Abrikozenpit Olie
Abrikozenpit Olie
0 Reviews | Review toevoegen

Abrikozenpit Olie is een lichte olie en werkt verzachtend (ook bij zonnebrand), huid activerend en –verstevigend, toniserend, licht samentrekkend, hydraterend.

1 tot 2 werkdagen

5 dagen

€ 5,55
Prijs per 50 ml

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Abrikozenpit Olie De Abrikoos, Prunus armeniaca, groeit in matig warme streken en is gevoelig voor vorst. Het boompje wordt vooral in de USA, Zuid-Afrika en de landen rond de Middellandse Zee grootschalig aangeplant. De vruchten worden hoofdzakelijk gedroogd en veel gebruikt voor het maken van jam. De pitten worden vooral in de bakkerij gebruikt ter vervanging van amandelen. Ook wordt uit de pitten de abrikozenpitolie geperst. 

Eigenschappen: Abrikozenpitolie is een lichte olie en werkt verzachtend (ook bij zonnebrand), huid activerend en –verstevigend, toniserend, licht samentrekkend, hydraterend.

Toepassingen: Als basisolie 100%. Abrikozenpitolie is een milde, niet vettende olie die geschikt is voor ieder huidtype, maar vooral voor de gevoelige huid. De olie behoort tot de half drogende oliën en is mede door de hydraterende werking een weldaad voor een ruwe, dunne en droge en ouder wordende huid. De olie is ook uitermate geschikt voor de tere babyhuid.

Gebruik: Puur of in mengsels, onder andere bij droge of geïrriteerde huid, jeuk, schilferende huid en babyverzorging.  De olie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën.

Houdbaarheid: De koudgeperste olie is 1 jaar houdbaar. Bij onregelmatig gebruik in de koelkast bewaren.

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten