Als er één dier is wat synoniem staat voor: geven en nemen in de natuur, is het de eekhoorn. Tijdens het verzamelen, maar vooral het bewaren van de voorraad zaden, ontstaat iedere keer weer, op een vergeten ‘voorraad plek’ van de eekhoorn, opnieuw natuur. 

 

ABGUR is het Berberse woord voor eekhoorn! 

 

Abgur, staat garant voor duurzame productie met respect voor de natuur en ondersteunt de organisatie Migdev (migdev.org) zowel financieel als met kennis om de traditionele productie van coöperaties naar internationale standaards mogelijk te maken. Vele Berbervrouwen kunnen hierdoor in hun bestaan voorzien en de regio wordt verder ontwikkeld.

Door de intensieve samenwerking heeft Abgur controle over het gehele productieproces vanaf de selectie van de noten en vruchten in Marokko, de productiemethoden, opslag en het verpakken volgens de hoogste normen.


De crèmes op basis van Argan of Cactusvijgolie hebben meer dan 99% natuurlijke ingrediënten waarvan meer dan 94% van biologische herkomst en zijn niet op dieren getest. De crèmes zijn klinisch getest door het Duitse instituut Dermatest met predicaat “zeer goed”.

De producten van Abgur zijn specifiek gericht op de rijpere huid. Producten met Arganolie zijn bijzonder geschikt voor de 40+ huid, terwijl de Cactusvijgolie producten zeer verzorgend zijn voor de 50+ huid en deze verstevigd.

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.